Karin Richter

Karin Richter

 

Karin Richter is vooral bekend als Mevrouw Hamersma: chef, steun en toeverlaat in de wekelijkse rubriek in PS van de Week van haar man, wijnschrijver Harold Hamersma. Met een proefpanel van bekende Amsterdammers gaat hij op zoek naar de mooiste wijnen bij de gerechten die Karin heeft bereid. Dit doet zij op basis van recepten uit kookboeken of het schriftje waarin zij haar favorieten heeft verzameld.

Wat mag er niet ontbreken in jouw eigen keuken?
De microplane rasp, boter, eieren en citroen

Wat is het gekste dat je ooit hebt gegeten?
Goh… zoveel gekke dingen! Maar onlangs ben ik langs Domenica geweest en had ik daar tonijnhart besteld.

 Wat is het meest innovatieve food product dat jij ooit bent tegengekomen?
Ik denk zwarte knoflook. Ik nam het voorheen altijd mee uit Spanje maar het is tegenwoordig ook ruimschoots verkrijgbaar in Nederland!

 Is er iets wat je echt niet lust?
Pap en pudding. De koude rillingen lopen al over mijn rug bij het opschrijven.

 Wat voor food trend volg jij in 2020?
Ik volg niet zo zeer de foodtrend maar ik voorspel ‘m! Ik denk dat community tables in sterrenrestaurants aan populariteit zullen winnen.

 Heb jij tips & tricks voor de deelnemers in de editie van 2020?
Minder frituur. Wees oorspronkelijk en maak vooral iets dat bijdraagt aan jouw eigen eetvisie.