Karin Richter

Karin Richter

Karin Richter is vooral bekend als Mevrouw Hamersma: chef, steun en toeverlaat in de wekelijkse rubriek in PS van de Week van haar man, wijnschrijver Harold Hamersma. Met een proefpanel van bekende Amsterdammers gaat hij op zoek naar de mooiste wijnen bij de gerechten die Karin heeft bereid. Dit doet zij op basis van recepten uit kookboeken of het schriftje waarin zij haar favorieten heeft verzameld.

Ik ben een foodie omdat:
Ik denk koken, ik wil koken, ik ben koken en ik moet koken. En als ik dat niet doe dan ben ik aan het koken. 

Wat maakt jou enthousiast om te jureren voor Amsterdam Food Pitch?
Ik ben nu eenmaal Amsterdamse en altijd nieuwsgierig naar nieuwe producten met chauvinistisch DNA.

 Welk gerecht of baksel maak jij als de beste?
Volgens onze vrienden zou ik daarvan een kookboek kunnen maken. Laten we beginnen bij de A van aardappelen (ofwel roasted potatoes) en eindigen bij Zalm met tomaat en pistou.

 Is er iets wat je echt niet lust?
Pap en pudding. De koude rillingen lopen al over mijn rug bij het opschrijven.

 Welke foodtrend hoop jij stevig in ontwikkeling te zien in 2019?
Natuurlijk lokale producten en  meer aandacht voor groenten op tafel trend. Groenten van bij- naar hoofdgerecht.

 Bij de beoordeling van de producten van de kandidaten weegt dit voor mij het zwaarst:
Of ik er blij van word!