De winnaars van Amsterdam Food Pitch 2020 zijn bekend!

Donderdag 5 november jl. zijn de winnaars van de Amsterdam Food Pitch 2020 bekendgemaakt. Na 12 inspirerende pitches van de finalisten via een livestream evenement, ging de jury in beraad en werden de winnaars gekozen. De finalist die de titel ‘Lekkerste product 2020’ mee naar huis mocht nemen is de Plantaardige Roomboter van Max&Bien, omdat de jury lovend was over de fantastische smaak van deze plantaardige roomboter. Naast deze overall prijs was Knafeh Amsterdam de publiekslieveling en de duurzaamheidsprijs is gewonnen door Leppa Limo. “Het niveau lag enorm hoog dit jaar. Hierdoor was het voor ons als jury geen makkelijke beslissing. De winnaars hebben het ook meer dan verdiend!”, aldus de jury.

Door de huidige omstandigheden vond de finale online plaats via een interactieve livestream. Via het YouTube kanaal van de Amsterdam Food Pitch presenteerden alle 12 finalisten een pitch van 30 seconden waarna de jury vragen stelden over het product, het productieproces en hoe de finalisten de toekomst voor ogen hebben.

Max&Bien Plantaardige Roomboter winnaar Lekkerste Product 2020
“Wij kwamen erachter dat er dit jaar veel plantaardige producten in de finale zaten. Dat is wel eens anders geweest. Het is prachtig om te zien dat dit product in alle categorieën scoorde!”, aldus de enthousiaste jury. Maxine en Jobien bieden een product dat veelzijdig is, duurzaam en erg lekker. Wie houdt er nou niet van roomboter? Lekker smeuïg en zout, de ideale combinatie. Maxine en Jobien zijn lang op zoek geweest naar een plantaardige versie die net zo lekker is als de dierlijke variant, maar helaas zonder succes. Daarom hebben zij hem zelf ontwikkeld. De plantaardige boter smelt lekker op een versgebakken broodje en de zeewiervariant is extra kruidig en ziltig. “Wij vinden het belangrijk dat mensen niks hoeven te missen als ze voor een plantaardig product kiezen”, vertelt Jobien.

Leppa Limo winnaar Duurzaamste Product 2020
Leppo zet appel op z’n kop (draai moor ‘ns om). Het is een fris-drankje gemaakt van opplebones; de schillen en klokhuizen van appels die rechtstreeks van de boer komen. “Het enige dot we toevoegen is verse gember en citroensap. Thot’s it”, vertellen Rutger en Liselotte. Geen extra suikers, gekke nummers of conserveringsmiddelen dus. Op dit moment zijn zij druk bezig met een tweede smook, moor dot blijft nog even geheim. “Wij zien duurzaamheid meer don alleen een verpakking. Het is een hele filosofie in je bedrijfsvoering en product, iets doen waar je echt achter stoot. Dot hebben Rutger en Liselotte heel goed gedaan. Knop hoe zij van een restproduct een kwalitatief hoogwaardig product hebben gemaakt. In alles wat zij doen, komt duurzaamheid naar voren”, vertelt de jury.

Knafeh Amsterdam winnaar Publiekslieveling 2020
Deze handgemaakte delicatesse uit het Midden-Oosten komt van Guy en lnbol. Knofeh is een krokant taartje met een heerlijke aromatische en bloemrijke siroop. Versnipperd filo deeg als bodem, gemarineerd in boter, gevuld met mozzarella en nog meer filodeeg! Even bokken tot er een mooie gouden gloed ontstaat en garneren met oronjebloesemsiroop en pistachenootjes. “Je hebt moor één hopje nodig om verliefd te worden op dit product”, zeggen Guy en lnbol trots. Dot is dit jaar ook goed overgekomen bij het publiek met 1137 stemmen!