Dit zijn de finalisten van Amsterdam Food Pitch 2020!

Vandaag heeft de vakjury de 12 finalisten bekendgemaakt van de Amsterdam Food Pitch. Voor deze derde editie hebben ruim 65 innovatieve en enthousiaste deelnemers zich aangemeld voor de strijd om de titel “Lekkerste product van 2020”. Via www.amsterdamfoodpitch.nl/stemmen kan er vanaf vandaag gestemd worden op het favoriete product. Op donderdag 5 november vindt de finale van Amsterdam Food Pitch 2020 plaats.

Finalisten Amsterdam Food Pitch 2020
De vakjury, bestaande uit Marjan Ippel (Talkin’ Food, journalist en food trendwatcher), Tjitze van der Dam (Executive (sous-) chef-kok, 24H chefs), Nancy van Batenburg (hoofdredactrice van culy.nl), Karin Richter (Mevrouw Hamersma) en Gert Blaauw (algemeen directeur De Kweker) maakt de volgende 12 finalisten van de derde editie van Amsterdam Food Pitch bekend:

 

 

 

 


Karma Shoarma

Marcel van der Heijden, Pascal Labrie & Hidde Stolwijk
Karma Shoarma is 100% plantaardige shoarma, gemaakt van Hollandse granen en groenten. De shoarma is duurzaam, bevat geen soja, zit boordevol eiwitten (24 gram!) en is erg smaakvol.

Bekijk de pitch

 

 

 

 


Knafeh Amsterdam

Guy & Inbal Katz
Knafeh is een krokant gebakje met een aromatische en bloemrijke siroop. Versnipperd filodeeg als bodem (Kataif), gemarineerd in boter, gevuld met mozzarella en nog meer filodeeg! Even bakken tot er een mooie gouden gloed ontstaat en garneren met oranjebloesem siroop en pistachenootjes. Smullen!

Bekijk de pitch

 

 

 

 


Pacha de Cacao

Marika van Santvoort
Wist je dat slechts 10% van de cacao vrucht gebruikt wordt? Pacha de Cacao is een vers cacao sapje, die gemaakt wordt uit het restproduct van de cacaovrucht. Het drankje wordt deels in Zuid-Amerika en deels in Nederland gemaakt. Een mooie balans tussen zoet en zuur, met fruitige smaken als mango, ananas en lychee. Een verfrissende drank vol vitaminen en nutriënten die zorgen voor energie en positiviteit. Duurzaam, innovatief en ook nog eens lekker!

Bekijk de pitch

 

 

 

 


Freshdrip

Alex Kitain
Freshdrip is een innovatieve en handige single-serve coffee-dripper waarmee je overal en te allen tijde met heet water en je favoriete mok een verse kop filterkoffie kan zetten. Ontworpen in Japan en al jarenlang een mega hit in het verre Oosten is het nu tijd om Europa met deze uitvinding te veroveren. Het kleine zakje past perfect in elke tas of backpack. Zo heb je altijd de beste koffie bij je.

Bekijk de pitch

 

 

 

 


Leppa Limo

Liselotte & Rutger
Leppa zet appel op z’n kop (draai maar eens om). Het is een fris drankje gemaakt van applebones; de schillen en klokhuizen van appels die rechtstreeks van de boer komen. Het enige dat wordt toegevoegd, is verse gember en citroensap. Dus geen extra suikers, E-nummers of conserveringsmiddelen.

Bekijk de pitch

 

 

 

 


MAX&BIEN – Plantaardige Roomboter

Maxine Agveman & Jobien Groen
Deze plantaardige boters komen in twee smaken; naturel en zeewier. Beiden zijn heerlijk romig met een vleugje ziltigheid. De zeewierboter is gemaakt met Zeeuwse zeewier, waardoor deze extra kruidig is. Perfect voor bij de borrel, op een vers afgebakken broodje.

Bekijk de pitch

 

 

 

 


Raw, fermented, organic vegetables by SauerCrowd

Anne Luz Pijnenburg & Moritz Huber
Wist je dat gefermenteerde producten een positieve invloed op onze gezondheid hebben? SauerCrowd produceert de lekkerste gefermenteerde groenten. Recht uit de pot zo, in je Buddha bowl, op een hamburger, toast of in je Vietnamese Pho. Sauercrowd kent oneindig veel toepassingen.

Bekijk de pitch

 

 

 

 


KIRSCROSTINI

Kirstin Fritz
KIRSCROSTINI, oftewel ‘broodchips’, zijn dungesneden stokbroodjes, bestreken met olie en goudbruin gebakken in de oven. Je kunt ze zo eten als chips, door een dip halen of er een mooi hapje van maken.

Bekijk de pitch

 

 

 

 


Charly’s Cream

Charlotte Zum Vörde Sive Vörding
Dit is een biologische Fairtrade vegan cashewspread. Ideaal voor op brood, crackers, bij de borrel, als basis voor saus of om zo te eten. De cashews zijn een zijstroom van een boerencoöperatie in Burkina Faso. Charly’s All is Fair maakt hier smaakvolle, gezonde en vooral lekkere Charly’s Cream van.

Bekijk de pitch


 

 

 


Groenteburgers

Marjolijn Balk
Onze wereld wordt duurzamer als we minder vlees gaan eten en daarom kwam Marjolijn met groenteburgers op basis van Hollandse groenten. Zoveel mogelijk onbespoten en van lokale telers. Daarnaast is het een stimulans voor de gezondheid: meer groenten, meer vezels, minder zout. En natuurlijk heel lekker en kleurrijk!

Bekijk de pitch

 

 

 

 


Lisa’s Choice Vegan gebak

Edith Goossens
Lisa’s Choice heeft haar assortiment uitgebreid met gebak. Dit is 100% biologisch, 100% glutenvrij, 100% vegan en 100% zonder geraffineerde suikers met als resultaat 100% delicious! In de smaken Choc Chia en Lemon Moringa.

Bekijk de pitch

 

 

 

 


Seamore’s seaweed chips

Willem Sodderland
Seamore’s seaweed chips zijn groene tortillachips die gemaakt zijn van twee soorten zeewieren. Hierdoor hebben ze een prachtige groene kleur en een lichte hint van groente en zee. Zowel de kwaliteit van de ingrediënten als de ambachtelijke bereidingsmethode tillen de smaak en textuur van de chips naar een veel hoger niveau. Lekkerder, gezonder en duurzamer dan gewone tortilla chips.

Bekijk de pitch

De finale
Tijdens de finaledag op 5 november pitchen de finalisten hun product aan de vakjury, waarbij de stem van de vakjury doorslaggevend is voor het winnen van Amsterdam Food Pitch 2020. Het winnende product komt in de schappen van De Kweker te liggen, de ondernemer krijgt ondersteuning in het lanceren van zijn/haar product en ontvangt daarbovenop €1.500,- prijzengeld. In de periode tot aan de finale worden de ondernemers met hun producten op verschillende manieren in het zonnetje gezet, zowel on- als offline.

Breng je stem uit!
Op de website van Amsterdam Food Pitch zijn alle product pitches te vinden die de finalisten hebben opgenomen om mensen voor hun product te enthousiasmeren. Bekijk de video’s en stem, want de publieksstemmen wegen 25% mee in de eindbeoordeling.

www.amsterdamfoodpitch.nl/stemmen