Gert Blaauw

Gert  Blaauw

Gert Blaauw

Hallo Gert. Waarom heb je Amsterdam Food Pitch gelanceerd?
‘Sinds de oprichting van De Kweker in 1968 speuren onze inkopers stad en land af voor mooie, lekkere en innovatieve producten die onze klanten óf door kunnen verkopen aan hun klanten óf kunnen verwerken in mooie gerechten.’

‘Wij halen onze lol echt uit het ontdekken van deze pareltjes. Op de Horecava (horecavakbeurs, red.) stonden daar dit jaar ook weer een hoop mooie voorbeelden van. Bij het bedenken van activiteiten rondom ons 50-jarig jubileum dachten we dat het een goed idee zou zijn om enthousiastelingen voor food te vragen hun creaties kenbaar te maken en ze te helpen in hun route to market. Amsterdam Food Pitch werd dus geboren omdat het ontdekken van mooie producten al 50 jaar een belangrijk onderdeel is van ons werk.’
 
Wat is je guilty pleasure op culinair gebied?

‘Ik ben een enorme lekkerbek en schaam me daar helemaal niet voor. Ik heb dus ook geen guilty pleasures, omdat ik me eenvoudigweg nooit guilty voel voor hetgeen ik lekker vind.’

Wat gaat Amsterdam op culinair gebied brengen in 2018?
‘Ik denk dat we nog meer lokale producten gaan krijgen dan nu al het geval is. Met veel nadruk op gezondheid en gemak.’

Waarmee hoop je verrast te worden bij Amsterdam Food Pitch?
‘Een product dat bovenal lekker en goed voor je is (of in ieder geval niet slecht). Daarnaast daag ik de deelnemers uit om een grote doelgroep aan te spreken met hun food product.’

Waar ga je op letten tijdens de jurering?
‘Ik ga er vooral op letten of het product verkoopbaar is en te produceren op grote schaal. Verder kijk ik heel erg uit naar de professionaliteit en vakkennis van de overige juryleden. Ik vind het een eer om van deze jury deel uit te maken en ik verwacht veel te leren.’

Heb je zelf huisgemaakte brouwsels op de plank staan?
‘In de zomer barbecue ik nogal graag, dus dan heb ik altijd verschillende zelfgemaakte oliën en marinades in de keuken staan. Op dit moment alleen sinaasappelconfituur die ik op onze nieuwjaarsreceptie altijd van een gepensioneerde collega krijg.’