Klaar voor de start… af!

De zoektocht naar het lekkerste product van 2019 is pas sinds vorige week officieel geopend, maar de eerste inschrijvingen voor de competitie stromen al binnen. Uit het hele land zijn producenten of culinaire ontdekkers welkom om hun product in te schrijven en kans te maken op een plek in het felbegeerde schap van De Kweker. Tijdens de kick-off werd het startsein van de competitie gegeven en stonden oud-finalisten in de schijnwerpers om nieuwe talenten te inspireren met hun recepten.

Dit is je kans om te shinen met jouw zelfgemaakte brood, soep, kruidenmix of misschien wel vegaburger? Inschrijven voor Amsterdam Food Pitch is mogelijk tot en met 29 maart 2019. Op vrijdag 19 april worden de finalisten bekendgemaakt aan het grote publiek, waarna het online stemproces van start gaat. Alvast voor in de agenda: de finale vindt plaats op 14 juni!

Dit jaar schuiven opnieuw professionele juryleden aan die staan te popelen om jouw product onder de loep te nemen en je te voorzien van feedback om jouw creatie nóg beter te maken. Wie de jury is? Tjitze van der Dam (QO Amsterdam, 24h chefs), Marjan Ippel (Talkin’ Food, journalist en foodtrend watcher), Gert Blaauw (algemeen directeur De Kweker) en Karin Richter (Mevrouw Hamersma). Nieuw in de jury dit jaar is de hoofdredactrice van online platform Culy.nl, Nancy van Batenburg. Meer weten over bijvoorbeeld de food favo’s van de jury? Bekijk hun bio’s op de homepage.

De Bijenkorf als partner
De winnaar wint uiteraard de titel ‘Lekkerste product van 2019’ en een geldbedrag. Daarnaast krijgt de winnaar ondersteuning bij de ontwikkeling, branding en lancering en wordt het product opgenomen in het schap van De Kweker. Oh yes! Maar er is meer. Een nieuwe partner dit jaar is De Bijenkorf, die onder het label van Amsterdam Food Pitch een retailprijs zal uitreiken. Meer informatie hierover hoor je snel!