Maartje Diepstraten

Maartje Diepstraten

Hoi Maartje, wat doe je zoal in het dagelijks leven?
Sinds een half jaar richt ik me alleen nog op Barts Boekje-gerelateerde zaken, dus schrijven voor mijn eigen site, maar ook voor andere mediatitels en merken op aanvraag. Daarvoor produceerde ik een groot deel van mijn tijd (mode)shoots en evenementen voor merken als Scotch & Soda, Love Stories en tijdschriften als ELLE en Harper’s Bazaar. Vanaf mijn zwangerschap, ben ik daar mee gestopt aangezien dat altijd erg intensieve klussen zijn. Nu dus maar even kijken of ik rond kan komen met Barts Boekje!

Wat is je guilty pleasure op culinair gebied?
Ik schaam me nergens voor eigenlijk, haha! Maar wat veel mensen raar vinden, maar ik echt heerlijk, is een wit stokbroodje filet americain (liefst die van Broodje Mokum aan de Rozengracht met meer mayo dan vlees) én een blikje Red Bull Sugar Free. Die combinatie.

Wat gaat Amsterdam op culinair gebied brengen in 2018?
Heerlijk terug naar de classics! Restaurants die al jaren hetzelfde doen, en dat goed doen, komen eindelijk weer in de (terechte) picture en ook nieuwe restaurants hoeven niet zo nodig meer hip te doen, maar gewoon goed zijn. Niet teveel van het shared dining of conceptueel tafelen.

Wat verwacht je van de Amsterdam Food Pitch?
Ik hoop op lekkere no bullshit-producten die in het verlengde van je vorige vraag liggen: ik hoop op een goede klassieker in een nieuw jasje.

Waar ga je op letten tijdens de jurering?
Vooral of het lekker is en niet te ingewikkeld. Ik geloof dat een goed product puur is, begrijpelijk. De kracht van eenvoud en waarvan je denkt: waarom wás dit er eigenlijk nog niet?!

Heb je zelf huisgemaakte brouwsels op de plank staan?
Nope. Ik test en proef beter dan dat ik kook, haha.

Meer Maartje Diepstraten op www.bartsboekje.com