Marjan Ippel

Marjan Ippel

Hi Marjan, wat doe je zoal in het dagelijks leven?
‘Ik schrijf over eten en eettrends voor off- en online magazines – van ELLE Eten tot Favorflav.com. Ik praat over eten en eettrends in opdracht van het bedrijfsleven en andere geïnteresseerden in de vorm van custom made inspiratiepresentaties, workshops en sessies, ik geef advies aan de horeca en ik eet.’

Wat hoop je ooit nog eens te doen?
‘Ik hoop ooit nog eens een documentaireserie te maken over de oorsprong van thee.’

Wat gaat Amsterdam op culinair gebied brengen in 2018?
‘Veel nieuwe horeca met eigenzinnige formules. Van heel grote zaken met actief entertainment, zoals de TonTon Club, tot kleine hi-end zaken met weinig zitplaatsen en kundige, persoonlijke bediening. En hopelijk ook een mooie uitgebreide foodafdeling in een van de grote warenhuizen, naar voorbeeld van onder andere het gloednieuwe Printemps du Goût in Parijs.’

Wat verwacht je van Amsterdam Food Pitch?
‘Ik verwacht te worden verrast door creatieve producten. De innovaties in eten komen nu eenmaal heel vaak van onderaf, dus van aanrechtproducenten (microproducenten) met een ongebreidelde creatieve mind die niet wordt lamgelegd door kostenplaatjes en dergelijke.’

Waar ga je op letten tijdens de jurering?
‘Op creativiteit en natuurlijk vooral op smaak, want het kan nog zo innovatief of creatief zijn, als het niet smaakt, heb je niks.’

Heb je zelf huisgemaakte brouwsels op de plank staan?
‘Ja, van andere mensen. Allemaal aanrechtproducenten.’
Meer Marjan Ippel op talkinfood.nl