Marjan Ippel

Marjan Ippel

Jurylid Marjan Ippel

Natuurlijk verwelkomen we foodtrendanalist Marjan Ippel ook dit jaar weer in de jury van Amsterdam Food Pitch. Schrijven en praten over eten, daar ligt haar hart. Wij stelden Marjan een aantal prangende food vragen.

Wat mag er niet ontbreken in jouw eigen keuken?
Boter, olijfolie, gerookte paprikapoeder, zout, peper, Sriracha, mayonaise, mijn huisgemengde Japanse mix van chilivlokken en zwart sesamzaad, citroenen, Chinese kwaliteitsthee, een fles bubbels (of twee), een goed mes, een staafmixer.

Wat is het gekste dat je ooit hebt gegeten?
Krokodil, denk ik. Ook al smaakte hij gewoon als kip. Het was heel lang geleden in de jungle van Frans-Guyana, waar ze dat nu eenmaal eten. Sorry.

  Wat is het meest innovatieve food product dat jij ooit bent tegen gekomen?
Dat hoop ik op deze editie van de Amsterdam Food Pitch tegen te komen. Maar degene die ooit lang geleden uitvond dat je aardappels in staafjes kon snijden en dan frituren, mag van mij postuum de Nobelprijs voor literatuur ontvangen. De krak die een goed frietje laat horen als je het doorbijt, klinkt als pure poëzie. En dan heb ik het nog niet eens over de smaak. Een topinnovatie!

Wat voor foodtrend ga jij volgen in 2020?
Ik volg geen foodtrends. Ik signaleer ze. Wie volgt, loopt achteraan. Do it yourself, make your own foodtrends

Heb jij tips & tricks voor de deelnemers van AFP 2020?
Proef je eigen innovatie ook echt goed en laat anderen het kritisch proeven. Want het product kan nog zo vernieuwend zijn, als het niet lekker is, wordt het niks in het schap.

Waar let jij op bij het jureren?
Bestaat het nog niet? Hebben we er behoefte aan? Lost het een probleem op? Is het duurzaam (basisvoorwaarde)? Hoe zit het met de verpakkingsmaterialen? En vooral: hoe smaakt het?