Streetfood: een culinair hot topic in 2019

Deze week heeft team Amsterdam Food Pitch wat onderzoek gedaan naar culinaire sensaties. Waar we eerst altijd op straat in de rij stonden voor een grote puntzak patat met een vette hap mayo, staan we nu in de rij voor de lekkerste ramen, pittige empanadas en smakelijke arepa’s. Streetfood is een van de lekkerste trends van 2019 en gaat gepaard met de populariteit van foodhallen in Nederland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de foodhallen in Amsterdam waar je heerlijke Dim Sum, verse soft taco’s of hotdogs geserveerd in een krokante pretzel kan bestellen.

Ook is er in 2018 een nieuwe foodhal geopend in Rotterdam. Buiten de gezellige markthal kan je nu ook terecht op de Wilhelminakade om te smullen van gegrilde octopus, sappige burgers en kleurrijke cupcakes. En dat is nog niet alles! In 2019 staat er nog een opening op de planning: de foodhallen Den Haag. De voormalige Haagse Bluf zal worden omgetoverd tot een paradijs voor streetfood-liefhebbers. Welke foodstands hier precies zullen komen is nog even afwachten, maar het is zeker iets om naar uit te kijken!

Het is dus wel duidelijk dat streetfood steeds populairder wordt en dat mensen er steeds meer van genieten om lekker een dagje langs culinaire sensaties te struinen, een drankje te doen en van de beste streetfood bites te genieten. Maar niet alleen zal streetfood in de foodhallen te zien zijn, ook horecagelegenheden beginnen meer op streetfood te focussen en streven ernaar om dezelfde kwaliteit streetfood aan te bieden als streetfoodvendors.

Door het vele reizen van consumenten en televisiekoks worden veel restaurants beïnvloed door andere culturen en komt er steeds meer variatie op de kaart wat betreft streetfood. Kijk dus niet gek op als je een tostada met frijoles, pita met falafel of premium butcher burger kan bestellen.

Streetfood is dus hot & happening in 2019 en wie weet zien we dit wel terug in Amsterdam Food Pitch dit jaar!