Van zolderkamer tot een eigen plantaardige kaaswinkel in Amsterdam

Plant-Based Cheese van Willicroft gegoten in stokbrood

Plant-based cheese fondue opgewarmd en in het brood gegoten. Als je goed vooruit wilt blikken moet je af en toe ook even terugkijken. Samen met Brad van Willicroft, winnaar publiekslieveling van de Amsterdam Food Pitch 2019, kijken wij terug op het afgelopen jaar en vertelt hij het verhaal achter zijn ‘This is not Cheese Fondue’. Wat heeft Amsterdam Food Pitch hem gebracht en welke tips heeft hij voor nieuwe deelnemers?

This is not Cheese Fondue is een plantaardige kaasfondue gemaakt van cashewnoten die echt naar kaas smaakt. “Mijn grootouders begonnen in 1957 een boerenbedrijf met 12 koeien en 1 tractor. Opgroeiend op de boerderij raakte ik steeds meer geïnteresseerd om iets duurzaams te willen ontwikkelen. In 2017 begon ik met een plant-based dieet en ging zo op zoek naar alternatieven waar uiteindelijk This is not Cheese Fondue uit is ontstaan”, aldus Brad.

Voor zijn deelname aan de Amsterdam Food Pitch runde Brad, de eigenaar van Willicroft, het bedrijf vanuit zijn appartement. Hiervandaan beleverde hij een handvol winkels en restaurants in Amsterdam.

Nu, een kleine 12 maanden later, wordt zijn product verkocht in de detailhandel, heeft hij drie producten geïntroduceerd en staan er vier nieuwe producten klaar om dit voorjaar te lanceren. En als kroon op zijn werk opende hij zijn eerste plantaardige kaaswinkel in Amsterdam!

Zijn ervaring met de Amsterdam Food Pitch is erg positief en dit was de eerste keer dat hij zijn product voor een jury presenteerde. Zijn droom om naast veganisten ook echte kaaseters warm te krijgen voor zijn product is met het winnen van de publieksprijs werkelijkheid geworden.

Plant-Based cheese van Willicroft in stokbrood

Hoe het er nu voor staat na Amsterdam Food Pitch? Het heeft hem het vertrouwen gegeven dat hij op de goede weg is. “In een jaar tijd zijn wij ontwikkeld van een bedrijf dat uitsluitend vanuit mijn appartement werd gerund, naar het openen van de eerste plantaardige kaaswinkel in Nederland, drie producten in de schappen van de detailhandel en een team van zeven fulltime medewerkers.”

Als hij nu kijkt naar Amsterdam Food Pitch geeft hij een belangrijke boodschap mee voor de deelnemers van dit jaar;

“Vergeet nooit de basis van eten. Ik zie zoveel mooie verhalen/merken opduiken, maar soms wordt er pas achteraf over de smaak nagedacht. Smaak is een belangrijke factor in elk voedingsproduct. Het lijkt eenvoudig maar dit wordt vaak vergeten.”

Brad is blij met de keuze die hij heeft gemaakt om mee te doen aan Amsterdam Food Pitch en zijn bedrijf gaat beter dan ooit! A dream come true toch? Heeft jouw product ook zo’n mooi verhaal en wil jij deze nog beter op de markt zetten? Inschrijven kan t/m 30 maart!