Wat drink je aan de bar in 2019?

Twijfel je nog steeds om deel te nemen aan Amsterdam Food Pitch omdat je denkt dat jouw kombucha of rozensiroop buiten de competitie valt? Niet dus! Daarom leek het ons een goed moment om de drank trends van 2019 eens in de schijnwerpers te zetten. Innovaties op dit vlak zijn namelijk net zo welkom bij De Kweker! Dus, naast alle mooie food lijstjes volgen hier de drinks on trend!

 Een gewoon pilsje of een mojito belstellen, is toch wel een beetje passé. Smaken worden explosiever en mocktails zijn dit jaar echt een ding! Voor wie nog twijfelt; een mocktail is een alcoholvrije cocktail. Creaties in deze categorie worden steeds populairder op de barkaart en zijn eigenlijk al niet meer weg te denken. Zo populair dat de drankjes ook steeds creatiever worden. Een lekker pittig voorbeeld is bijvoorbeeld het gebruik van rode biet of zelfs ingelegde ui in je mocktail.

Ook in cocktails ga je deze spannende ingrediënten terugvinden. Boerenkool, chorizo of ansjovis in je drankje? Het kan allemaal! Naast mocktails en cocktails zijn ook groentencocktails hot dit jaar. Hierbij zijn niet alleen de standaard groenten geoorloofd. Wij moesten deze namen even opzoeken, maar binnenkort bestel jij een drankje met chayote, varenkrul of jicama. Wij zijn nu al benieuwd!

Dranktrends van dit jaar zijn ook een stuk milieubewuster. Net als in keukens, wordt achter de bar ook steeds vaker alles van een vrucht gebruikt. Niet alleen het sap, maar ook de schil of pitjes verdwijnen in de drankjes. Voedselverspilling is not done. Ook de productie van onder andere bieren en wijnen verlopen steeds vaker milieuvriendelijk. Vegan wijn, dat kan!

Dit jaar gaan we opnieuw veel variaties met tonic zien in drankjes. Bitter blijft een populaire smaak, maar krijgt ook een opvolger! Spicy soft drinks geven mocktails en groentecocktails een fijne bite. Frisdranken met een spicy touch of toevoegingen als gember en chilipeper maken dit mogelijk.

Dus, hebben wij jou nu geprikkeld om ons te verrassen met zo’n trend? Schrijf je dan snel in voor Amsterdam Food Pitch!