Wat je als foodie echt niet mag missen in februari

Als echte foodie sta je natuurlijk te popelen tot het festivalseizoen weer begint en je alle culinaire festivals kan afstruinen op zoek naar culinaire innovaties. Helaas is februari net begonnen en staan we nog koukleumend in onze eigen keukens inspiratie op te doen.

Maar wees niet getreurd, team Amsterdam Food Pitch heeft een culinair rijtje voor jullie gemaakt om ook in de wintermaanden culi-ontdekkingen te doen.

  • Opening NENI Amsterdam. In februari 2019 is restaurant NENI officieel geopend. Dit Oost-Mediterraanse restaurant is gesitueerd in de oude Citroën garage aan het Stadionplein. Buiten het gezellige restaurant hebben ze ook nog een Deli voor verse broodjes, salades en sapjes én een cocktailbar waar ze unieke cocktails serveren die gemaakt worden met citroen en arak. Een plek om zeker even langs te gaan dus!
  • Opening Brasserie Carstens Amsterdam. Vanaf 6 februari opent oud-chef van de Librije, Maik Kuijpers, de deuren van een nieuw restaurant: Brasserie Carstens. Chef Kuijpers gebruikt voornamelijk lokale ingrediënten en probeert je daardoor mee op reis te nemen door Nederland. Het restaurant is gesitueerd op de Hasselaerssteeg nabij Centraal Station.
  • Nieuw seizoen Chef’s Table. Geen zin om de deur uit te gaan om van heerlijk eten te genieten? Geen probleem! Vanaf 22 februari staat het nieuwe seizoen van Chef’s Table op Netflix en kan je lekker vanaf de bank meegenieten met de innovatieve gerechten en verleidelijke desserts van culinaire sterren.
  • Netflix-serie The Final Table. Als het nieuwe seizoen van Chef’s Table nog niet genoeg was, dan kan je tegenwoordig ook genieten van een nieuwe, internationale kookwedstrijd op Netflix. In dit programma nemen chefs het tegen elkaar op in de strijd om een ereplek aan The Final Table.
  • Evenement Eten uit de Franse Bijbel. Op 24 februari heten chef-kok Alain Caron en kookboekenrecensent Jonah Freud je welkom in De Nieuwe KHL voor een heerlijk avondje uit. Tijdens een luxueus driegangenmenu zullen zij gerechten toelichten, vragen beantwoorden en elkaar interviewen. Ook zullen er live intermezzo’s door Eilander Jut plaatsvinden. Een avond om niet te vergeten!
  • Chocoa Festival Amsterdam. Chocolade-liefhebbers opgelet! Op 23 & 24 februari neemt de 7e editie van het Chocoa Festival plaats in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Tijdens het festival leer je het verhaal achter chocola doormiddel van interactieve workshops, proeverijen en presentaties. Een festival om je vingers bij af te likken!

Er is dus genoeg te doen om jezelf van nieuwe ideeën te voorzien. Ga lekker langs bij een van de nieuwe restaurants, bezoek het Chocoa Festival of blijf lekker thuis op de bank hangen met een smakelijke Netflix-serie. Wie weet doe je hier wel inspiratie op en sta jij binnenkort op de Amsterdam Food Pitch!